Casa Lea

Presentatie

Presentatie

In het centrum van Anthisnes, een prachtige landelijke gemeente in de Luikse Condroz op ongeveer 25 km van Luik en Durbuy, ligt het vakantiehuis "Casa Lea", de voormalige "Auberge de la laie en furie".  

Anthisnes was ooit een centrum van de steen- en granietindustrie. Overal in deze prachtige natuurlijke omgeving liggen pareltjes, zoals kastelen, boerderijen en andere gebouwen die even mooi zijn als Casa Lea. Enkele gebouwen staan op de monumentenlijst, zoals de Avouerie (rondleidingen op afspraak), de boerderij Saint-Laurent die nu een andere bestemming heeft, de kerk Saint-Pierre de Hody, de boerderij Omalius, het kasteel van Villers-aux-Tours, etc.

Wandelaars zullen onder de indruk zijn van de prachtige landschappen langsheen de bewegwijzerde wandelroutes (62km). Er zijn ook uitgestippelde mountainbikeroutes.

In Anthisnes vinden ook tal van evenementen plaats, zoals het festival van Keltische muziek, windhondenraces, diverse wielerwedstrijden en de rally tussen de Politie en de Rijkswacht.   

We wensen u dus een heerlijk verblijf in Casa Lea in Anthisnes, de stad van de 'Hauts Voués' en de Cervoise (amberkleurig bier met een zachte en bittere smaak).