Casa Lea

Activiteiten

In de omgeving

In de omgeving van Anthisnes liggen de dorpen Tavier, Hody, Villers-aux-Tours en tal van gehuchten. Hier kunt u zich naar hartenlust ontspannen: wandelen, fietsen en nieuwe dingen ontdekken in een prachtig kader van natuur en architecturaal erfgoed.

U kunt naadloos aansluiten op een wandeling van het bewegwijzerde netwerk "Esneux-Tilff" en ook de  "RAVeL"-fietswegen zijn niet ver.

In de Avouerie of op het gemeentehuis (rue de l’hôtel de ville 1) is een wandelgids te koop voor 7 euro. In de inkomhal van Casa Lea ligt trouwens ook een inkijkexemplaar.

Op 50 m van Casa Lea

  • Bezoek aan het Kasteel l'Avouerie 
  • Bezoek aan het bier- en jenevermuseum
  • Toeristische dienst  
  • Markten 
  • Diverse concerten en tentoonstellingen 
  • Heel wat winkels en horeca 

In de omgeving

Grotten van Comblain

Wandelingen en fietstochten

Vanuit het vakantiehuis leiden diverse wandelingen u naar vaak afgelegen en magnifieke plekjes.

Eén wandeling vertrekt aan de kerk van Tavier en brengt u naar het gehucht "Les Cinq Chemins" (een heel mooie uitkijkplaats). Het pad loopt hoofdzakelijk door de bossen. De rest van de route voert u langs rustige landelijke weggetjes naar de dorpen Hody en Villers-aux-Tours, de gehuchten Lagrange, "Les Fosses", Petit Berleur en Baugnée. Daarna komt u terug aan de kerk van Tavier, gelegen naast een prachtige kasteelhoeve.    


Meer info"

Activiteiten

In de maand april van alle even jaren organiseert het dorp Anthisnes in de Belgische provincie Luik, nu al voor de 8e keer, het Waals festival voor Keltische muziek en cultuur.
Dit evenement is enig in zijn soort in deze streek en wil een kruisbestuiving vormen van alle Keltisch geïnspireerde muziekvormen en culturen, of die nu gebaseerd zijn op eeuwenoude tradities of op de verbeelding.
Kom langs voor 3 nachten en 2 dagen vol gezelligheid, feestvreugde en culturele ontdekkingen voor alle leeftijden.

Meer info"

Op minder dan 20 minuten kunnen golfers een balletje slaan op de terreinen van de  Royal Golf Club van Sart-Tilman en de internationale  Gomzé Golf Club . Liefhebbers van watersporten kunnen enkele kilometers verder terecht in 'La Plongée à la gombe'  van Esneux.

En laat ons ook het  dierenpark van Aywaille en het circuit van  Spa-Francorchamps  niet vergeten (42 km).